Velkommen til Frederiksborg Valgmenighed
- en grundtvigsk valgmenighed i Nordsjælland.

Hjælp

Klik ind på de forskellige menupunkter foroven eller forneden på forsiden.

Læg mærke til linkene til pdf-filer (>>). Der kan årsprogram og invitationer til de forskellige arrangementer - hentes - gemmes på egen pc - printes ud - sendes via e-mail til venner m.m.

Program til at åbne pdf-filerne kan hentes her >>

Samtalecafé 26. oktober >>

Prædiken 1. oktober 2017 >>

Nyhedsbrev efterår 2017 >>

Efterår 2017 >>

Jan Ulrik Dyrkjøb >>

Ny betalingsvejledning for mdlemmer >>

Årsberetning 2016 >>

Paws indlæg om "Skolens fylde" >>

Reformationsjubilæet 2017 >>

Paws indlæg om hjertesproget >>

Kampen om skolen >>

Mies præstegårdskage >>

Alle gudstjenester afholdes i Ullerød Kirke, Frederiksværksgade 141, 3400 Hillerød

Den Danske Salmebog online

Prædiken 1. oktober 2017

Nyhedsbrev fra Jan Ulrik Dyrkjøb

Hent det her!

Nyhedsbrev fra Ida-Lykke Bang

Hent det her!

Præsteskikkelser i litteraturen

Samtalecafé

Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 19.30

I bogen: Præstegården i Danmark, der udkom i sommer, er der en artikel af Anders Thyrring Andersen med gennemgang af nogle præster i litteraturen.

Måske er der nogen, der har læst nogle af de nævnte bøger.
Måske er der nogen, der vil sige lidt om præsterne i en af de nævnte bøger
Måske er der nogen, der blot vil lytte for at få gode ideer til vinterens læsning.

Anne Catrine Riebinitsky: Orkansæson og stilheden
Hans Scherfig: Det forsømte forår
Martin A. Hansen: Høstgildet
Martin A. Hansen: Fuglene
Tage Skov Hansen: Den hårde frugt
Ida Jessen: Det første jeg tænker
Jens Smærum Sørensen: Feriebørn

Opfordring:
I kender sikkert flere bøger, som kke er kommet med. Skriv eller ring, hvis der er en bog, du vil sige lidt om. Vil du bage en kage eller på anden måde bidrage til samtaleaftenen, så meld dig. Nogen kan måske heller ikke lade være med at komme med bemærkninger om præsteskikkelserne i TV-serien: Herrens veje.

Det kan blive en rigtig efterårsaften med gode samtaler. De tilmeldte vil få udleveret en idéliste til videre læsning. Vores nye præst Jan Ulrich Dyrkjøb vil også deltage.
Hent invitationen her!

Præstesituationen i Frederiksborg Valgmenighed

Kære medlemmer, støttemedlemmer og andre venner af Frederiksborg Valgmenighed

Anne Edmond Pedersen har givet os meget godt i det år hun har været vores præst.

Vi ville gerne have beholdt hende, men da hun ønsker at være præst på fuld tid, må vi ønske hende tillykke med det nye arbejde.
Der var mange ansøgere, men Anne var den heldige.
Hun er nu præst i Trinitatis Kirke i København bl.a. med den opgave at holde natkirke.

Der blev holdt en god indsættelsestale af Erik Høeg-Andersen. Den kan læses på Trinitatis Kirkes hjemmeside.
Hvis der er nogen der vil i kontakt med Anne, kan hun kontaktes på ae@rundetaarn.dk

Hvis man har brug for samtale med en præst, kan man også kontakte Jan Ulrik Dyrkjøb på: jukd44@gmail.com eller 51230014.

Han har tilbudt at være vores præst foreløbigt året ud.
Jeg har kendt Jan Ulrik, siden vi for nogle år siden deltog i et kursus om Grundtvigs salmer på Vartov.
Hele bestyrelsen glæder sig til samarbejdet med Jan Ulrik.

Læs her, hvad Jan Ulrik Dyrkjøb siger om sig selv.

Mange hilsner Ida-Lykke

Årsberetning
for Frederiksborg Valgmenighed 2016

Hent beretningen her!

Jens Peter Bang

Skolens fylde

Spørgsmålet om skolens grundlæggende virke stiller jeg mig selv adskillige gange i løbet af et skoleår. Stærkest toner det frem ved skolestarten i august og i mødet med den nye børnehaveklasse.

Jeg har i en årrække haft det privilegie at skulle tage imod 22 forventningsfulde børn fyldt af nysgerrighed, gå på mod, fantasifuldhed - og med maven fyldt til bristepunktet af baskende sommerfugle.

Jeg er overbevist om, at dette ikke må sættes over styr. Al denne livskraft skulle gerne forblive intakt gennem årene, og samtidig skal der finde en livs- og tilværelsesoplysning sted - for hvad skal det ellers nytte? ...

Hent hele indlægget her!

Nyheder

Hvis du ønsker at modtage nyhedsmails fra Frederiksborg Valgmenighed, så send din mailadresse til bangogbang@mail.dk

Hos Ida-Lykke Bang kan du også få alle oplysninger om medlemskab.

Læs folderen om Frederiksborg Valgmenighed her >> eller hent den på biblioteket.